Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Stekt abborre serverad med pepparrot och persilja med krämig potatis. Smakerna passar ljuvligt gott tillsammans på tallriken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g abborrfiléer
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g färska kantareller

Pepparrotspotatis:

Gör så här:

Gör så här:

Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör om någon gång under koktiden. Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar. Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.

Tips:

Kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem