Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        
    Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Gösfilé
                                            
                                     
                                 | 
                                600 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
| 25 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Mjölig potatis
                                            
                                     
                                 | 
                                300 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Jordärtskocka
                                            
                                     
                                 | 
                                400 g | 
| 3 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Bladspenat
                                            
                                     
                                 | 
                                6 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     
                                 | 
                                
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
596 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g | 
| Protein: | 25,2 % | 37 g | 
| Fett: | 53,7 % | 36,2 g | 
| Kolhydrater: | 21,1 % | 31 g | 
    
            Video
            Skirat smör – så här gör du
            
    Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.