Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.
Ingredienser
|
Gösfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 25 g |
|
Mjölig potatis
|
300 g |
|---|---|
|
Jordärtskocka
|
400 g |
| 3 dl | |
|
Bladspenat
|
6 dl |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
596 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 25,2 % | 37 g |
| Fett: | 53,7 % | 36,2 g |
| Kolhydrater: | 21,1 % | 31 g |
Video
Skirat smör – så här gör du
Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.