Smörstekt gös med rödgrönt hack

15 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Smörstekt gös med rödgrönt hack

Rödbetor, kapris och gräslök med lätt sötsyrliga smaker och mustiga färger kompletterar den milda gösen perfekt.

Ingredienser

Gösfilé
600 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
½ krm

Rödgrönt hack:

Hackade inlagda rödbetor
2 dl
Hackad färsk gräslök
1 dl
Kapris
1 dl
Citron i klyftor
1

Gör så här

  • Hetta upp smöret i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt.
  • Salta och peppra fisken och stek den på medelvärme i omgångar, 2–4 min per sida.
  • Bryn ev lite extra smör i en kastrull.
  • Lägg upp fisken och strö över hackade rödbetor, gräslök och kapris.
  • Häll ev över det lätt brynta smöret.
  • Servera med citronklyftor och t ex pressad potatis eller ris.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 13 g
Video Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

https://www.arla.se/recept/smorstekt-gos-med-rodgront-hack/