Smörrebröd med kycklingleverpastej och granatäpple

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Förrätt
Smörrebröd med kycklingleverpastej och granatäpple

Lättlagad pastej som du gör läckra smörrebröd av eller ställer fram som den är på julbordet.

Ingredienser

Kavring
8 skivor
Apelsiner
2
3 msk
Kyckling leverpastej, ca 0,5 cm tjocka
8 skivor
Granatäppelkärnor
1 dl
Ärtskott
1 dl

Gör så här

  • Skala apelsinerna med kniv. Skär ut hinnfria filéer och skär dem i mindre bitar.
  • Bred smör på brödskivorna.
  • Skiva kycklingleverpastejen i 8 skivor, ca ½ cm tjocka, med en varm kniv. Lägg en skiva på varje brödskiva.
  • Toppa med apelsinbitar, granatäpplekärnor och ärtskott.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

359 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,3 g
Protein: 19,2 % 17 g
Fett: 42,4 % 17,2 g
Kolhydrater: 38,4 % 34 g
https://www.arla.se/recept/smorrebrod-med-kycklingleverpastej-och-granatapple/