Smörig kycklingleverpastej

Smörig kycklingleverpastej

60+ min Buffé Förrätt
Lättlagad och krämig pastej som du ställer fram som den är på buffébordet eller gör läckra smörrebröd av.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorig-kycklingleverpastej/

Gör så här

  • Skär kycklinglevern i små bitar och salta. Skala och finhacka löken.
  • Stek kycklinglevern i ca 1 msk smör på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt löken, låt fräsa ytterligare ca 2 min.
  • Häll över konjak och peppra. Låt koka ihop ca 2 min.
  • Låt svalna och mixa till en slät smet. Klicka ner smöret under fortsatt mixning tills smeten är helt slät. Smaka ev av med mer salt och peppar.
  • Klä en avlång terrinform med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie. Ställ kallt och låt stå minst 4 tim.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kycklinglever
400 g
Salt
1 tsk
Schalottenlök
1
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
350 g
Konjak
½ dl
Svartpeppar
½ tsk