Smörig kycklingleverpastej

Smörig kycklingleverpastej

60+ min Buffé Förrätt
Lättlagad och krämig pastej som du ställer fram som den är på buffébordet eller gör läckra smörrebröd av.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär kycklinglevern i små bitar och salta. Skala och finhacka löken.
  • Stek kycklinglevern i ca 1 msk smör på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt löken, låt fräsa ytterligare ca 2 min.
  • Häll över konjak och peppra. Låt koka ihop ca 2 min.
  • Låt svalna och mixa till en slät smet. Klicka ner smöret under fortsatt mixning tills smeten är helt slät. Smaka ev av med mer salt och peppar.
  • Klä en avlång terrinform med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie. Ställ kallt och låt stå minst 4 tim.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kycklinglever
400 g
Salt
1 tsk
Schalottenlök
1
350 g
Konjak
½ dl
Svartpeppar
½ tsk