Smörig kycklingleverpastej

Smörig kycklingleverpastej

Betyg

(0 st)

Lättlagad och krämig pastej som du ställer fram som den är på buffébordet eller gör läckra smörrebröd av.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 skivor

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklinglevern i små bitar och salta. Skala och finhacka löken. Stek kycklinglevern i ca 1 msk smör på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt löken, låt fräsa ytterligare ca 2 min. Häll över konjak och peppra. Låt koka ihop ca 2 min. Låt svalna och mixa till en slät smet. Klicka ner smöret under fortsatt mixning tills smeten är helt slät. Smaka ev av med mer salt och peppar. Klä en avlång terrinform med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie. Ställ kallt minst 4 tim.

Näringsvärden, per skiva

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem