Smörig paneer

45 min Huvudrätt Varmrätt
Smörig paneer

Butter chicken är en indisk klassisk maträtt med kyckling. Här gör vi den vegetarisk och ersätter kycklingen med paneer. Den smakrika såsen är densamma.

Ingredienser

2 förp
Pumpa
250 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk ingefära, ca 20 g
1 bit
Röd chili
1
Rapsolja
1 msk
Tikka masala kryddmix, 35 g
1 påse
Krossade tomater, ca 400 g
1 burk
Grönsaksbuljong
2½ dl
50 g
Lime
pressad saft av 1
Babyspenat
100 g
Hackad färsk koriander
½ dl

Gör så här

  • Skär osten i bitar. Skala och skär pumpan i stora tärningar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i bitar. Dela och kärna ur chilin.
  • Mixa lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs blandningen i oljan 4-5 min. Tillsätt kryddmixen och fräs ytterligare 1 min. Rör ner tomatkross, tärnad pumpa och buljong. Låt koka ca 20 min.
  • Klicka ner smöret och smaka av med limesaft. Stek osten och vänd ner i grytan tillsammans med spenaten. Strö över koriander. Servera med naanbröd.
Klart!

Pumpan kan ersättas med andra grönsaker eller rotfrukter.

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/smorig-paneer/