Smörig paneer
45 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
Butter chicken är en indisk klassisk maträtt med kyckling. Här gör vi den vegetarisk och ersätter kycklingen med paneer. Den smakrika såsen är densamma.
Ingredienser
| 2 förp | |
|
Pumpa
|
250 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk ingefära, ca 20 g
|
1 bit |
|
Röd chili
|
1 |
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Tikka masala kryddmix, 35 g
|
1 påse |
|
Krossade tomater, ca 400 g
|
1 burk |
|
Grönsaksbuljong
|
2½ dl |
| 50 g | |
|
Lime
|
pressad saft av 1 |
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Hackad färsk koriander
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Pumpan kan ersättas med andra grönsaker eller rotfrukter.
Näringsvärden, per port
Energi:
404 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 29 % | 28,8 g |
| Fett: | 52,3 % | 23,9 g |
| Kolhydrater: | 18,7 % | 18,6 g |