Smörgrillad majs

30 min
Smörgrillad majs

När majsen är i säsong vill vi köpa färsk majs. Under resten av året går det bra att köpa frysta majskolvar. Majskolvarna penslas med smör och grillas sedan, antigen på grillen eller i ugnen. Toppa den varma majsen med en kryddblandning på korianderfrö, hel spiskummin, jalapeño, koriander och finriven parmesan. Strålande god grönsaksrätt!

Ingredienser

Färska majskolvar
4
50 g
Korianderfrön
½ tsk
Hel spiskummin
½ tsk
Färsk grön jalapeño
1
Färsk koriander
1 kruka
Parmesanost
50 g
Flingsalt
½ tsk

Gör så här

  • Sätt på grillen.
  • Dra av det yttre skalet från majskolvarna om du har färska majskolvar.
  • Smält smöret och pensla majskolvarna noga med smöret. Salta och peppra.
  • Lägg majskolvarna på grillen och grilla i ca 10 min. Vänd regelbundet på majsen så den blir jämnt grillad och pensla med mer smör under tiden.
  • Mortla korianderfrö och spiskummin. Finhacka jalapeño och hacka koriander. Finiv osten. Blanda allt i en skål och salta.
  • Lägg majskolvarna på ett fat. Strö över parmesanblandningen och servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/smorgrillad-majs/