Smörgrillad majs
30 min
•
När majsen är i säsong vill vi köpa färsk majs. Under resten av året går det bra att köpa frysta majskolvar. Majskolvarna penslas med smör och grillas sedan, antigen på grillen eller i ugnen. Toppa den varma majsen med en kryddblandning på korianderfrö, hel spiskummin, jalapeño, koriander och finriven parmesan. Strålande god grönsaksrätt!
Ingredienser
|
Färska majskolvar
|
4 |
|---|---|
| 50 g | |
|
Korianderfrön
|
½ tsk |
|
Hel spiskummin
|
½ tsk |
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Parmesanost
|
50 g |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
447 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,7 g |
| Protein: | 13,3 % | 14,6 g |
| Fett: | 36 % | 18,2 g |
| Kolhydrater: | 50,7 % | 55,7 g |