Smörgåstårta med två ostar

30 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Smörgåstårta med två ostar

Recept på smörgåstårta för ostälskare. Lätt att göra och helt perfekt som tilltugg till drinken eller glöggen.

Ingredienser

Kavring
8 skivor
Formbröd, fullkorn
8 skivor

Garnering:

2 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl
Rädisor
10
Päron
1
Vindruvor blå
100 g
Bladpersilja

Gör så här

  • Smula ner ädelosten i en bunke och vispa eller mixa ihop den med crème fraiche.
  • Riv hårdosten fint och rör ihop med crème fraiche.
  • Kantskär brödskivorna. Lägg ut fyra skivor kavring på längden, bred över hälften av ädelostkrämen.
  • Lägg på fyra skivor av formbrödet. Bred över hälften av ostkrämen. Fortsätt med kavring, ädelostkräm, formbröd och avsluta med ostkräm.
  • Vispa crème fraiche och bred runt kanterna. Täck tårtan med solroskärnor.
  • Skär rädisor och päron i klyftor. Garnera med rädisor, päron, bladpersilja och vindruvor ovanpå tårtan.
Klart!

Räkna med 16-18 bitar om smörgåstårtan serveras som tilltugg.

Näringsvärden

Energi:

565 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 40 g
https://www.arla.se/recept/smorgastarta-med-tva-ostar/