Smörgåstårta med två ostar

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Smörgåstårta med två ostar

Recept på smörgåstårta för ostälskare. Lätt att göra och helt perfekt som tilltugg till drinken eller glöggen.

Ingredienser

Kavring
8 skivor
Formbröd, fullkorn
8 skivor

Garnering:

2 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl
Rädisor
10
Päron
1
Vindruvor blå
100 g
Bladpersilja

Gör så här

  • Smula ner ädelosten i en bunke och vispa eller mixa ihop den med crème fraiche.
  • Riv hårdosten fint och rör ihop med crème fraiche.
  • Kantskär brödskivorna. Lägg ut fyra skivor kavring på längden, bred över hälften av ädelostkrämen.
  • Lägg på fyra skivor av formbrödet. Bred över hälften av ostkrämen. Fortsätt med kavring, ädelostkräm, formbröd och avsluta med ostkräm.
  • Vispa crème fraiche och bred runt kanterna. Täck tårtan med solroskärnor.
  • Skär rädisor och päron i klyftor. Garnera med rädisor, päron, bladpersilja och vindruvor ovanpå tårtan.
Markera receptet som tillagat

Räkna med 16-18 bitar om smörgåstårtan serveras som tilltugg.

Näringsvärden, per bit

Energi:

616 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 5,4 g
Protein: 12,4 % 18,8 g
Fett: 57,1 % 39,8 g
Kolhydrater: 30,5 % 46,3 g
https://www.arla.se/recept/smorgastarta-med-tva-ostar/