Skaldjurstårta

Skaldjurstårta

Betyg

(50 st)

En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 16 skivor formbröd, fullkorn

Räkfyllning:

Musselfyllning:

Garnering:

  • 2 hårdkokta ägg
  • ½ citroner
  • 100 g skalade räkor
  • 30 g röd stenbitsrom
  • färsk dill
  • ärtskott

Gör så här:

Gör så här:

Hacka räkorna och blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen. Låt musslorna rinna av och rensa dem ev. Blanda med övriga ingredienser till musselfyllningen. Vispa crème fraiche fast och blanda med dill, gräslök, salt och peppar. Kantskär bröden och lägg 4 bröd bredvid varandra på ett fat. Bred på hälften av räkfyllningen. Fortsätt med bröd, musselfyllning, bröd, räkfyllning. Avsluta med bröd och bred på crème fraiche. Skala och klyfta äggen. Skär citronen i tunna skivor och dela dem ev i halvor. Garnera med ägg, citron, räkor, stenbitsrom och dill ovanpå tårtan och ärtskott på sidorna.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem