Skaldjurstårta
40 min
Buffé
Förrätt
•

En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.
Ingredienser
Formbröd, fullkorn
|
16 skivor |
---|
Räkfyllning:
Skalade räkor
|
250 g |
---|---|
2 dl | |
Majonnäs
|
½ dl |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Musselfyllning:
Musslor
|
ca 360 g |
---|---|
1 dl | |
Sötstark senap
|
2 msk |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Frysta gröna ärter
|
1 dl |
Kokt färsk vit sparris i bitar
|
1 dl |
Garnering:
3 dl | |
Finhackad färsk dill
|
1½ msk |
Finhackad färsk gräslök
|
1½ msk |
Salt
|
2 krm |
Peppar
|
1 krm |
Hårdkokta ägg
|
2 |
---|---|
Citron
|
½ |
Skalade räkor
|
100 g |
Röd stenbitsrom
|
30 g |
Färsk dill
|
|
Ärtskott
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
856 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7 g |
Protein: | 17,9 % | 37,8 g |
Fett: | 48,1 % | 46,5 g |
Kolhydrater: | 34 % | 71,6 g |

