Skaldjurstårta
40 min
Buffé
Förrätt
•
En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.
Ingredienser
|
Formbröd, fullkorn
|
16 skivor |
|---|
Räkfyllning:
|
Skalade räkor
|
250 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Majonnäs
|
½ dl |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Musselfyllning:
|
Musslor
|
ca 360 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Sötstark senap
|
2 msk |
|
Hackad färsk dill
|
2 msk |
|
Frysta gröna ärter
|
1 dl |
|
Kokt färsk vit sparris i bitar
|
1 dl |
Garnering:
| 3 dl | |
|
Finhackad färsk dill
|
1½ msk |
|
Finhackad färsk gräslök
|
1½ msk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Peppar
|
1 krm |
|
Hårdkokta ägg
|
2 |
|---|---|
|
Citron
|
½ |
|
Skalade räkor
|
100 g |
|
Röd stenbitsrom
|
30 g |
|
Färsk dill
|
|
|
Ärtskott
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
856 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7 g |
| Protein: | 17,9 % | 37,8 g |
| Fett: | 48,1 % | 46,5 g |
| Kolhydrater: | 34 % | 71,6 g |