Skaldjurstårta
40 min
Buffé
Förrätt
•

En underbar smörgåstårta med räkor och musslor för den som älskar allt det goda från havet. Suveränt god och mycket dekorativ att bjuda på.
Ingredienser
Formbröd, fullkorn
|
16 skivor |
---|
Räkfyllning:
Skalade räkor
|
250 g |
---|---|
2 dl | |
Majonnäs
|
½ dl |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Musselfyllning:
Musslor
|
ca 360 g |
---|---|
1 dl | |
Sötstark senap
|
2 msk |
Hackad färsk dill
|
2 msk |
Frysta gröna ärter
|
1 dl |
Kokt färsk vit sparris i bitar
|
1 dl |
Garnering:
3 dl | |
Finhackad färsk dill
|
1½ msk |
Finhackad färsk gräslök
|
1½ msk |
Salt
|
2 krm |
Peppar
|
1 krm |
Hårdkokta ägg
|
2 |
---|---|
Citron
|
½ |
Skalade räkor
|
100 g |
Röd stenbitsrom
|
30 g |
Färsk dill
|
|
Ärtskott
|
Gör så här
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
585 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 38 g |

