Smörgåstårta i asiatisk stil

40 min Brunch Buffé Förrätt Huvudrätt Middag
Smörgåstårta i asiatisk stil

Recept på en annorlunda smörgåstårta med lax och räkor. Asiatiska smaker av vitlök, sweet chili och koriander. Mums!

Ingredienser

Landgångsbröd
1 förp

Räkfyllning:

Skalade räkor
250 g
1 dl
Sweet chilisås
2 msk
Hackad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk koriander
2 msk

Laxfyllning:

Varmrökt lax
200 g
2 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk
Grovriven rättika
1 dl
Wasabipasta
2 tsk

Garnering:

2 dl
Sweet chilisås
2 msk
Lime
rivet skal av 1
Salt
½ krm
Rucola eller mizunasallad
60 g
Lime i klyftor
1
Kallrökt lax
100 g
Skalade räkor
100 g
Färsk koriander
½ kruka

Gör så här

  • Hacka räkorna och blanda med yoghurt, sweet chilisås, vitlök och koriander.
  • Finfördela laxen och blanda med yoghurt, gräslök, rättika och wasabi.
  • Vispa crème fraiche fast och blanda med sweet chilisås och limeskal. Smaka av med salt.
  • Lägg 2 bröd i bredd. Bred på räkfyllningen. Fortsätt med 2 bröd och bred på laxröran.
  • Avsluta med 2 bröd och bred på crème fraicheblandningen.
  • Garnera med limeklyftor, kallrökt lax, räkor och koriander ovanpå tårtan och mizunasallad på sidorna.
Klart!

För att förstärka koriandersmaken kan man grovhacka den och lägga den under övrig garnering. Mizunasallad kan bytas ut mot rucola.

Näringsvärden, per bit

Energi:

610 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/smorgastarta-i-asiatisk-stil/