Smörfyllda kaneläpplen

Smörfyllda kaneläpplen

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(63 st)

Nötter och kanel i smör bor gärna i ett varmt svenskt äpple. Njuts med kall, krämig vaniljsås.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 äpplen

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tag ut kärnhusen och gör stora hål med en äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form. Rör ihop smör, socker, kanel och nötter. Fördela fyllningen i hålen och stick ner en kanelbit. Pensla äpplena med smör och strö över socker. Stek i mitten av ugnen 25 – 30 min. Servera med vaniljsåsen.

Skriv ut

Källa: