Smördegskakor

30 min Fika
Smördegskakor

Enkla och förföriskt goda och frasiga smördegskakor som smakar gott som munsbit till kaffet eller till en fruktsallad.

Ingredienser

Plattor smördegar
2
Äggula
1
Hackade pistagenötter
½ dl
Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär smördegen i bitar ca 4x4 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula och strö över nötter eller mandel.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-15 min tills kakorna fått gyllengul färg.
  • Låt svalna på galler. Pudra över florsocker.
Markera receptet som tillagat

Pistagenötterna kan även bytas ut mot mandelspån.

Näringsvärden, per st

Energi:

49 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 8,3 % 1 g
Fett: 65,1 % 3,6 g
Kolhydrater: 26,6 % 3,2 g
https://www.arla.se/recept/smordegskakor/