Smördegsbakelser med jordgubbar

30 min Efterrätt Fika
Smördegsbakelser med jordgubbar

Frasiga smördegsbakelser med ljuvlig smakkombination av jordgubbar och vanilj. En suverän bakelse som passar på vilken fest som helst.

Ingredienser

Hemgjord smördeg eller kyld färdig
400 g
Jordgubbar
250 g
250 g
Ägg
1
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Rårörsocker
3 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm. Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Skär jordgubbarna i skivor.
  • Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på jordgubbarna. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  • Blanda kardemumma och socker och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Vispa grädden och servera till.

Serveringsförslag:

Smördeg
2 tim
Smördeg
(407)
Klart!

Näringsvärden, per per st

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/smordegsbakelser-med-jordgubbar/