Smördegsbakelser med jordgubbar

Smördegsbakelser med jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Frasiga smördegsbakelser med ljuvlig smakkombination av jordgubbar och vanilj. En suverän bakelse som passar på vilken fest som helst.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm. Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär jordgubbarna i skivor. Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på jordgubbskivor. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Blanda kardemumma och socker och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Vispa grädden och servera till.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa: