Smördegsbakelser med jordgubbar

Smördegsbakelser med jordgubbar

30 min Mellanmål Efterrätt
Frasiga smördegsbakelser med ljuvlig smakkombination av jordgubbar och vanilj. En suverän bakelse som passar på vilken fest som helst.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm. Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Skär jordgubbarna i skivor.
  • Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på jordgubbarna. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  • Blanda kardemumma och socker och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Vispa grädden och servera till.
Serveringsförslag:
Smördeg
60+ min
Smördeg
(384)
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Hemgjord smördeg eller kyld färdig
400 g
Jordgubbar
250 g
250 g
Ägg
1
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Rårörsocker
3 tsk