Frukt med chokladsås

20 min Dessert Efterrätt
Frukt med chokladsås

Mörk chokladsås med sting av knaprigt flingsalt är extra gott tillsamman med frukt och glass.

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
Ljus choklad
100 g
2½ dl
2 msk
Flingsalt
¾ tsk
Jordgubbar
250 g
Kiwi
2
Physalis
1 ask
Vaniljglass
½ liter

Gör så här

  • Hacka chokladen.
  • Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt choklad och smör och låt smälta under omrörning. Smula i saltet.
  • Skölj och dela ev jordgubbarna. Skala kiwi och skär i bitar.
  • Doppa frukten i chokladsåsen och servera tillsammans med glass.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

620 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 48 g
https://www.arla.se/recept/chokladsas/