Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Förrätt
Tillbehör
•
En len rostad kålbuljong med pigg hetta från gari - för de flesta känd som sushi-ingefära. Till det serveras krispigt friterad brysselkål och krispig spetskålsallad.
Ingredienser
Kålbuljong:
|
Spetskål, ca 1 kg
|
1 |
|---|---|
| 325 g | |
|
Sirap
|
2 msk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Vinäger
|
1 msk |
|
Japansk soja
|
2 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
Dressing:
|
Vinäger
|
2 tsk |
|---|---|
|
Rapsolja
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
Friterad brysselkål:
|
Brysselkål
|
6 |
|---|---|
|
Rapsolja till fritering
|
½ liter |
|
Salt
|
Färskost med ingefära:
| 100 g | |
|
Finhackad gari, inlagd ingefära
|
2 msk |
Gör så här
Kålbuljong:
Friterad brysselkål:
Färskost med ingefära:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1754 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 1,2 % | 5,1 g |
| Fett: | 94,2 % | 186,8 g |
| Kolhydrater: | 4,6 % | 20 g |