Rostad paprikasoppa

Rostad paprikasoppa

60+ min Förrätt
I ugnen framhävs paprikans söta smak samtidigt som en härlig grillad ton adderas. Soppan får hetta av några droppar srirachasås och en knaprig och smakrik topping av mandlar och smulad ost. Servera gärna en ostsmörgås till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º.
  • Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills skalet är nästan svart, ca 40 min. Vänd dem efter halva tiden.
  • Lägg paprikorna i en skål och täck med plastfilm. Låt svalna.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull 1-2 min. Tillsätt tomaterna och låt puttra några min. Rör om då och då.
  • Skala paprikorna, ta bort kärnor och skaft. Hacka paprikan och lägg ner i kastrullen. Fräs ytterligare några min.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp, sänk värmen och låt koka ca 10 min.
  • Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar, socker och srirachasås.
  • Häll av oljan från osten.
  • Servera soppan toppad med ost och hackad mandel.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Röda paprikor
7
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Tomater
2
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2 dl
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Strösocker
1 tsk
Srirachasåser
1 tsk
Toppings:
150 g
Saltrostad mandel
1 dl