Smashed gyozas

40 min Huvudrätt
Smashed gyozas

Det som skiljer smashed gyozas från de traditionella gyoza-dumplingsen är tillagningsmetoden. Istället för att ånga och steka knytena, så trycks de ut i en het stekpanna. Det är denna process som ger dem deras karakteristiska krispighet och smak. Underbart gott att servera med en krämig kålsallad!

Ingredienser

Krämig kål-& morotsallad:

Vitkål
300 g
Morötter
2
Färsk koriander
1 kruka
2 dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
½ msk
Rostade sesamfrön
1 msk
Salt
1 krm

Smashed gyoza:

Salladslökar
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk ingefära
50 g
Färsk röd chili
1
Nötfärs
500 g
Sesamolja
½ msk
Japansk soja
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Ark av gyoza eller wontondeg,
12
1 msk

Ponzu:

Japansk soja
1 dl
Risvinäger
1 msk
Lime, finrivet skal och saft
1
Farinsocker
½ msk

Gör så här

Smashed gyoza:

  • Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva chilin. Lägg i en bunke.
  • Blanda ner fläskfärs, sesamolja, soja, salt och svartpeppar.
  • Lägg ut gyozarken på en skärbräda. Forma fläskfärsen till 12 st bollar och lägg ut en boll på varje gyozaark. Tryck ut bollen platt på arket.
  • Hetta upp en stekpanna med smör- & rapsolja. Stek gyozaplattorna med färsen nedåt i ca fem min. Vänd och stek klart tills de krispiga.

Krämig kål- & morotssallad:

  • Skär vitkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och grovriv moroten.
  • Finhacka korianderstjälkarna och blanda med vitkålen och moroten i en skål.
  • Rör ner smetana, lime, soja, sesamolja och sesamfrön. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar..

Ponzu:

  • Blanda alla ingredienser till ponzudressingen.
  • Toppa dina smashed gyoza med krämig kål- och morotssallad och koriander. Vik ihop och doppa i ponzudressingen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

538 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,6 g
Protein: 26,5 % 35,1 g
Fett: 47,4 % 28,8 g
Kolhydrater: 26,1 % 34,6 g
https://www.arla.se/recept/smashed-gyozas/