Smashed gyozas
40 min
Huvudrätt
•

Det som skiljer smashed gyozas från de traditionella gyoza-dumplingsen är tillagningsmetoden. Istället för att ånga och steka knytena, så trycks de ut i en het stekpanna. Det är denna process som ger dem deras karakteristiska krispighet och smak. Underbart gott att servera med en krämig kålsallad!
Ingredienser
Krämig kål-& morotsallad:
Vitkål
|
200 g |
---|---|
Morot
|
1 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
2 dl | |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Japansk soja
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Rostade sesamfrön
|
½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Smashed gyoza:
Salladslökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Färsk röd chili
|
1 |
Blandfärs
|
500 g |
Sesamolja
|
1 msk |
Japansk soja
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
1 tsk |
Ark av gyoza eller wontondeg,
|
12 |
2 msk |
Ponzu:
Japansk soja
|
1 dl |
---|---|
Risvinäger
|
1 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Farinsocker
|
1 msk |
Gör så här
Smashed gyoza:
Krämig kål- & morotssallad:
Ponzu:

