Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

Betyg

(41 st)

Syrlig rabarber och len choklad som bokstavligen smälter i munnen. Bjud efterrätten med grädde som smaksatts med söt kanel.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g rabarber
  • ¾ dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • ½ dl pinjenötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie. Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna. Riv chokladen och strö den och pinjeknötterna över rabarbern. Höj ugnstemperaturen till 275° och gratinera i övre delen av ugnen några min. Servera med vispad grädde smaksatt med kanel och florsocker.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem