Smält rabarber med jordgubbar

Smält rabarber med jordgubbar

30 min Efterrätt
Rabarber och jordgubbar i en underbar sommarkompott med smaker som gör att man blir som barn på nytt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. Häll upp i en skål och låt kallna.
  • Blanda ner jordgubbarna i kompotten.
  • Vispa grädden. Blanda grädde och yoghurt.
  • Servera kompotten med yoghurtgrädden och mandelbiskvier.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Späda rabarber i bitar
7 dl
Vit sirap
1 dl
Kanelstänger
2
Skivade jordgubbar
3 dl
1½ dl
1 dl
Mandelbiskvier
2 dl