Slottsstek

Slottsstek

Betyg

(59 st)

Ansjovis ger karaktär till klassisk slottsstek. Gott med kokt potatis och färska grönsaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfritt nötkött t ex fransyska
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Bryn steken runt om i smör i en stekgryta. Salta och peppra. Stick in en köttermometer i stekens mitt. Skala löken och skär den i klyftor. Skala och dela morötterna. Lägg lök, morot, lagerblad, pepparkorn, ansjovis, vinäger och 1 dl vatten i grytan. Lägg på locket och efterstek köttet på svag värme ca 40 min. Vänd köttet så att ovansidan kommer mot grytans botten. Tillsätt resten av vattnet. Lägg på locket och fortsätt tillagningen tills termometern visar 75°. Tag upp steken och lägg folie över så att den håller sig varm. Sila upp och mät stekskyn. Såsen: Häll stekskyn i en kastrull. Fyll på med buljong så att det blir totalt 5 dl vätska. Tillsätt grädden. Rör ut mjölet med vattnet och vispa ner det i kastrullen. Låt koka 3-5 min. Smaka av såsen med salt, peppar och ansjovisspad.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem