Slottsstek
1 tim 40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Slottsstek är en underbar husmansrätt som tillagas på fransyska eller innanlår. Såsen som serveras till slottssteken smaksätts med ansjovis. Detta ger rätten dess karaktär. Skiva köttet tunnt och servera med nykokt potatis och grönsaker.
Ingredienser
Benfritt nötkött t ex fransyska
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Gula lökar
|
2 |
Morötter
|
2 |
Lagerblad
|
1 |
Kryddpepparkorn
|
5 |
Ansjovisfiléer och spad
|
4 |
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Vatten
|
2 dl |
Sås:
1 dl | |
Vetemjöl
|
3 msk |
Vatten
|
½ dl |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
308 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 9 g |
Fett: | 14 g |

