Slottsstek
                                
                                    1 tim 40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  50 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Slottsstek är en underbar husmansrätt som tillagas på fransyska eller innanlår. Såsen som serveras till slottssteken smaksätts med ansjovis. Detta ger rätten dess karaktär. Skiva köttet tunnt och servera med nykokt potatis och grönsaker.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Benfritt nötkött t ex fransyska
                                            
                                     | 1 kg | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Gula lökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Morötter
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Lagerblad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Kryddpepparkorn
                                            
                                     | 5 | 
| 
                                            
                                                Ansjovisfiléer och spad
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Rödvinsvinäger
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 2 dl | 
Sås:
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 3 msk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
320 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g | 
| Protein: | 42,6 % | 33,6 g | 
| Fett: | 47,5 % | 17,2 g | 
| Kolhydrater: | 9,9 % | 7,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    