Skördepasta

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Skördepasta

En trevlig höstvariant på klassikern carbonara.

Ingredienser

Färsk majskolv eller 2 dl majskorn
1
Morötter, ca 200 g
2
Liten zucchini, ca 300 g
1
Broccoli, ca 250 g
1
Vitlöksklyftor
2
Rökt sidfläsk
200 g
Pasta, t ex tagliatelle
300 g
4 dl
Svartpeppar
1 tsk
100 g
Rucola

Gör så här

  • Skär majsen av kolven. Skala morötterna. Skär dem och zucchinin i halvmånar. Dela broccolin i bitar och buketter.
  • Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tärna fläsket och knaperstek det i het stekpanna tillsammans med vitlöken.
  • Koka pastan och lägg ner grönsakerna när 3 min av koktiden återstår. Häll av vattnet och blanda ner crème fraiche.
  • Toppa med fläsket och smaka av med peppar.
  • Riv osten och strö över vid servering. Toppa med rucola.
Klart!

Näringsvärden, per per port

Energi:

750 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 75 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/skordepasta/