Carbonaragratäng

Carbonaragratäng

20 min Huvudrätt
Spaghetti Carbonara i ny form! Gratinera denna klassiska italienska pastarätt under ett täcke av ost. Med färdig sås går det extra snabbt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/carbonaragratang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Koka pastan. Skär skinkan i tärningar.
  • Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Strö över skinka och ärtor.
  • Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
Klart!

Koka extra pasta ena dagen och gör gratängen nästa.

Energi:

450 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Tagliatelle
250 g
Rökt skinka
200 g
Frysta ärter
2 dl
Kelda® pastasås mild ost
4 dl
1 dl