Carbonaragratäng

Carbonaragratäng

20 min
Huvudrätt
Pasta Carbonara i ny form. Gratinera denna nyklassiska italienska pastarätt under ett täcke av ost. Med färdig sås går det extra snabbt. Gillar du inte ärtor är det bara att utesluta. Servera gärna carbonaragratängen med krispig sallad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/carbonaragratang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Stek bacon krispig i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök när baconet börjar få färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Koka pastan al dente i saltat vatten. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Lägg pastan i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • Blanda bacon, ärtor och pastasås med pastan. Strö över riven ost.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
  • Skala morötter och betor. Skala långa remsor av morot, betor och gurka. Blanda med salladen.
  • Servera carbonaragratängen med sallad.
Klart!

Koka extra pasta ena dagen och gör gratängen nästa.

Energi:

450 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Tärnat bacon
140 g
Vitlöksklyftor
2
Frysta ärter
2 dl
4 dl
1 dl
Till servering:
Morot
1
Polkabeta eller gulbeta
1
Gurka
1
Blandad grönsallad
100 g