Viltskavscarbonara med syrad grädde
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Testa denna uppdaterade version med svamp och viltskav, en garanterad succé.
Ingredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Viltskav
|
240 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Skogschampinjoner
|
125 g |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
| 3 dl |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|---|---|
|
Parmesanost
|
50 g |
|
Äggulor
|
4 |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
|
Picklad svamp
|
ev 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Överblivna äggvitor kan man baka på eller göra äggviteomelett av dvs. en vanlig omelett men bara på äggvitan.
Näringsvärden, per port
Energi:
780 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,3 g |
| Protein: | 17,5 % | 33,6 g |
| Fett: | 46,3 % | 40,8 g |
| Kolhydrater: | 36,2 % | 69,5 g |