Viltskavscarbonara med syrad grädde

Viltskavscarbonara med syrad grädde

45 min
Huvudrätt
Testa denna uppdaterade version med svamp och viltskav, en garanterad succé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltskavscarbonara-med-syrad-gradde/

Gör så här

  • Halvtina skaven och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i klyftor.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en traktörpanna och stek köttet 3-4 min. Tillsätt champinjoner, kantareller, lök, vitlök och salt. Stek ytterligare 4-5 min. Häll ner grädde och låt sjuda någon min.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka persilja och riv osten.
  • Vänd ner avrunnen pasta i såsen.
  • Toppa med parmesan, persilja, äggulor, rikligt med nymalen svartpeppar och ev lite picklad svamp. Servera genast.
Klart!

Överblivna äggvitor kan man baka på eller göra äggviteomelett av dvs. en vanlig omelett men bara på äggvitan.

Energi:

730 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Pasta, t ex pappardelle
300 g
Viltskav
240 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Skogschampinjoner
125 g
2 msk
Salt
1 tsk
3 dl
Färsk persilja
1 kruka
Parmesanost
50 g
Äggulor
4
Nymalen svartpeppar
Picklad svamp
ev 1 dl