Viltskavscarbonara med syrad grädde

Viltskavscarbonara med syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

45 min

Testa denna uppdaterade version med svamp och viltskav, en garanterad succé.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g pasta, t ex pappardelle
  • 240 g viltskav
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g skogschampinjoner
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • 1 kruka färsk persilja
  • 50 g parmesanost
  • 4 äggulor
  • nymalen svartpeppar
  • ev 1 dl picklad svamp

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Halvtina skaven och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i klyftor. Hetta upp smör-&rapsolja i en traktörpanna och stek köttet 3-4 min. Tillsätt champinjoner, kantareller, lök och salt. Stek ytterligare 4-5 min. Häll ner grädde och låt sjuda någon min. Koka pastan. Häll av vattnet och vänd ner i pannan. Toppa med persilja, riven parmesanost, äggulor, rikligt med nymalen svartpeppar och ev lite picklad svamp. Servera genast.

Tips:

Överblivna äggvitor kan man baka på eller göra äggviteomelett av dvs. en vanlig omelett men bara på äggvitan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Andra goda förslag