Zucchinicarbonara med ärter

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Zucchinicarbonara med ärter

Carbonara med mera grönt och mindre pasta. Välj små zucchini, de har fastare kött.

Ingredienser

Spaghetti
300 g
Zucchini
600 g
Olivolja
2 msk
Pressad citron
1 msk
2½ dl
150 g
Frysta gröna ärter
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Äggulor
4

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hyvla långa remsor av zucchini med osthyvel. Skär den innersta delen i skivor och blanda med olivolja och pressad citron.
  • Vispa ihop grädde, hälften av osten, salt och peppar. Riv i vitlöken.
  • Fräs zucchinin i smör-&rapsolja i en stekpanna, tillsätt ärterna på slutet.
  • Vänd ner gräddblandning, zucchini och ärter i spagettin och blanda.
  • Servera genast med äggulor och resten av osten.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

695 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/zucchinicarbonara-med-arter/