Pasta carbonara med syrad grädde

Pasta carbonara med syrad grädde

Huvudrätt
Carbonara är en snabb vardagsfavorit som får nytt liv med syrad grädde. Vill du ha ännu mer karaktär på såsen, prova ett bacon med kraftigare röksmak.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla baconet. Skala och riv vitlöksklyftan. Stek bacon och vitlök i smör på låg värme ca 5 min.
  • Häll på hälften av den syrade grädden och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med peppar. Blanda äggulorna med resten av den syrade grädden och vänd ner i såsen.
  • Blanda såsen med spaghettin och toppa med riven parmesanost och strimlad persilja.
Klart!
Tips:

Syrad grädde ger en härligt krämig konsistens och syran höjer upp smakerna på det rökta baconet, vitlöken och osten.

Energi:

750 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Bacon à 140 g
2 pkt
Vitlöksklyfta
1
1 msk
2 dl
Nymalen svartpeppar
Äggulor
2
Spaghetti
300 g
Riven parmesanost
1 dl
Bladpersilja, strimlad
½ dl