Pasta carbonara med syrad grädde

Pasta carbonara med syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(64 st)

Den här gamla godningen är en snabb vardagsfavorit som får nytt liv med syrad grädde. Vill du ha ännu mer karaktär på såsen, prova ett bacon med kraftigare röksmak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g spaghetti
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här:

Gör så här:

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Skala och riv vitlöksklyftan. Stek bacon och vitlök i smör på låg värme ca 5 min. Häll på 2 ½ dl syrad grädde och låt sjuda ca 2 min. Peppra. Blanda äggulorna med resten av den syrade grädden och vänd ner i såsen. Blanda såsen med spaghettin och toppa med riven parmesanost och ev en extra äggula och strimlad persilja.

Tips:

Syrad grädde ger en härligt krämig konsistens och syran höjer upp smakerna på det rökta baconet, vitlöken och osten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 735 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem