Pasta carbonara med syrad grädde

Pasta carbonara med syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(107 st)

Den här gamla godningen är en snabb vardagsfavorit som får nytt liv med syrad grädde. Vill du ha ännu mer karaktär på såsen, prova ett bacon med kraftigare röksmak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g spaghetti
  • 1 dl riven parmesanost

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla baconet. Skala och riv vitlöksklyftan. Stek bacon och vitlök i smör på låg värme ca 5 min.
  3. Häll på 2 ½ dl syrad grädde och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med peppar. Blanda äggulorna med resten av den syrade grädden och vänd ner i såsen.
  4. Blanda såsen med spaghettin och toppa med riven parmesanost och ev en extra äggula och strimlad persilja.

Tips:

Syrad grädde ger en härligt krämig konsistens och syran höjer upp smakerna på det rökta baconet, vitlöken och osten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 735 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag