Skogssvampsoppa med vitost och broccoli

20 min Förrätt Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Skogssvampsoppa med vitost och broccoli

Släng inte bort stjälken på broccolin! Skär den tunt så blir den en utmärkt topping på svampsoppan tillsammans med marinerad vitost och solroskärnor.

Ingredienser

Kelda® Skogssvampsoppa
1 liter
Färsk broccoli
250 g
1 msk
1 burk
Solroskärnor eller pumpakärnor, gärna rostade
½ dl

Gör så här

  • Dela broccolin i små buketter och skiva stjälken. Fräs tillsammans i smör i en kastrull. Lägg undan några buketter till garnering.
  • Häll soppa i kastrullen och värm under omrörning.
  • Servera och toppa med resten av broccolin, avrunnen ost och solroskärnor. Ringla gärna över lite av oljan från osten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

345 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/skogssvampsoppa-med-vitost-och-broccoli/