Skogssvampsoppa med tryffelgrädde

20 min Förrätt Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Skogssvampsoppa med tryffelgrädde

Med tryffelsmak och krispig skinka lyxar du enkelt till en färdig svampsoppa.

Ingredienser

Lufttorkad skinka i skivor
50 g
1 dl
Olja med smak av tryffel
1 krm
Salt
2 krm
Blandsvamp
200 g
2 msk
Kelda® Skogssvampsoppa
1 liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 6 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden och smaksätt med olja och salt.
  • Dela svampen i bitar. Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll i soppan och låt den koka upp under omrörning.
  • Servera med tryffelgrädde och smulad skinka.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

360 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/skogssvampsoppa-med-tryffelgradde/