Skogssvampsoppa med krutonger och ägg

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Skogssvampsoppa med krutonger och ägg

En matig soppa med kikärter och knapriga krutonger. Vill du koka perfekta ägg till din soppa? Spana in vår äggkokar-guide här på arla.se

Ingredienser

Kelda® Skogssvampsoppa
1 liter
Ägg
4
Danskt rågbröd
4 skivor
2 msk
Flingsalt
2 krm
Kokta kikärter ca 400 g
1 burk
Hackad färsk timjan
2 msk

Gör så här

  • Koka löskokta ägg.
  • Skär brödet i små tärningar. Stek det frasigt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta.
  • Häll av och skölj kikärterna. Värm soppan tillsammans med kikärter.
  • Toppa med ägghalvor, krutonger och timjan.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/skogssvampsoppa-med-krutonger-och-agg/