Skogssvampsoppa med krutonger och ägg

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Skogssvampsoppa med krutonger och ägg

En matig soppa med kikärter och knapriga krutonger. Vill du koka perfekta ägg till din soppa? Spana in vår äggkokar-guide här på arla.se

Ingredienser

Kelda® Skogssvampsoppa
1 liter
Ägg
4
Danskt rågbröd
4 skivor
2 msk
Flingsalt
2 krm
Kokta kikärter ca 400 g
1 burk
Hackad färsk timjan
2 msk

Gör så här

  • Koka löskokta ägg.
  • Skär brödet i små tärningar. Stek det frasigt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta.
  • Häll av och skölj kikärterna. Värm soppan tillsammans med kikärter.
  • Toppa med ägghalvor, krutonger och timjan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

435 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,5 g
Protein: 15,7 % 16,8 g
Fett: 52,4 % 25,8 g
Kolhydrater: 31,9 % 34,2 g
https://www.arla.se/recept/skogssvampsoppa-med-krutonger-och-agg/