Skirat smör

Skirat smör

Den viktigaste ingrediensen när du gör skirat smör är tålamod. Smält smöret långsamt på låg värme och rör inte om under hela tiden.

Gör så här

  • Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme utan att röra i kastrullen.
  • När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

1820 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 205 g
Video Skirat smör – så här gör du

Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.

https://www.arla.se/recept/skirat-smor/