Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Betyg

(177 st)

Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g torskfilé
  • 250 g laxfilé
  • 2 purjolökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 4 msk hummerfond
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal av 1 apelsin

Topping:

  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här:

Gör så här:

Strimla purjolöken grovt och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem