Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(180 st)

Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g torskfilé
  • 250 g laxfilé
  • 2 purjolökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 4 msk hummerfond
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal av 1 apelsin

Topping:

  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här:

Gör så här:

Strimla purjolöken grovt och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem