
Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse
Persiljerot är en rotfrukt som påminner om palsternacka i både utseende och smak. Här ger den liv åt en krämig soppa med torsk som du kan servera både som förrätt eller varmrätt.
Ingredienser
- 4 persiljerötter
- 1 gul lök
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 msk fiskfond
- 7½ dl vatten
-
2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
- 1 kruka färsk persilja
- 400 g torskfilé
- ½ tsk salt
- 1 ask krasse
Gör så här
Gör så här
Skala persiljerot och lök. Hacka löken och 2 persiljerötter grovt. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond och vatten, koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 15 min. Skär under tiden resten av persiljerötterna i ca 1 cm stora tärningar. Fräs dem i resten av smöret, ställ åt sidan. Mixa soppan slät med persiljan. Skär torsken i mindre bitar. Lägg fisken och de frästa persiljerötterna i soppan och sjud ca 5 min. Salta. Häll upp soppan i tallrikar och klipp över krasse.
Näringsvärden, per port
- Energi: 375 kcal
- Protein: 23 g
- Kolhydrater: 10 g
- Fett: 26 g
Provlagat av Arla Köket

Skriv ut