Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse
1 tim
Huvudrätt
•
Persiljerot är en rotfrukt som påminner om palsternacka i både utseende och smak. Här ger den liv åt en krämig soppa med torsk som du kan servera både som förrätt eller varmrätt.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Energi:
375 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 26 g |
Ingredienser
Persiljerötter
|
4 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
50 g | |
Torrt vitt vin
|
2 dl |
Fiskfond
|
2 msk |
Vatten
|
7½ dl |
2 dl | |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Torskfilé
|
400 g |
Salt
|
½ tsk |
Krasse
|
1 ask |