Skärgårdssoppa toppad med syrlig fänkål

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Skärgårdssoppa toppad med syrlig fänkål

Krämig fisksoppa med syrlig fänkål blir en perfekt och snabb vardagsrätt.

Ingredienser

1 liter
Torskfilé
200 g
Laxfilé
200 g
Fänkål
1
Citron
pressad saft av 1
Salt
½ tsk
Baguette
1

Gör så här

  • Skär fiskfiléerna i tärningar.
  • Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Blanda fänkålen med citronsaft och salt och låt stå en stund.
  • Värm soppan under omrörning, blanda ner fisken och låt koka på svag värme 2-4 min.
  • Toppa soppan med fänkålen och servera med bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

505 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/skargardssoppa-toppad-med-syrlig-fankal/