Skärgårdsgryta

Skärgårdsgryta

Betyg

(73 st)

En ovanligt mustig och krämig fiskgryta som passar fint med den färska spenaten. Enkel att göra och passar lika bra till vardag som fest.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g gösfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot, ca 150 g
  • 1 palsternacka, ca 100 g
  • 1 1 bit rotselleri, ca 150 g
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • 60 g bladspenat
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär lök och rotfrukter i strimlor. Fräs dem i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, vin och buljong. Låt koka upp. Rör ner crème fraiche och koka 2-3 min. Skär fisken i bitar och lägg ner dem i grytan. Sjud försiktigt någon min. Smaka av med salt och peppar. Hacka spenaten grovt och vänd ner i grytan strax innan servering.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem