Skärgårdsgryta
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En ovanligt mustig och krämig fiskgryta som passar fint med den färska spenaten. Enkel att göra och passar lika bra till vardag som fest.
Ingredienser
|
Gösfilé
|
400 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Morot, ca 150 g
|
1 |
|
Palsternacka, ca 100 g
|
1 |
|
Bit rotselleri, ca 150 g
|
1 |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
3 dl |
| 2 dl | |
|
Bladspenat
|
60 g |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
373 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,5 g |
| Protein: | 27,4 % | 25,2 g |
| Fett: | 49,1 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 18,9 % | 17,4 g |