Skärgårdsgryta

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Skärgårdsgryta

En ovanligt mustig och krämig fiskgryta som passar fint med den färska spenaten. Enkel att göra och passar lika bra till vardag som fest.

Ingredienser

Gösfilé
400 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Morot, ca 150 g
1
Palsternacka, ca 100 g
1
Bit rotselleri, ca 150 g
1
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Lagerblad
1
Vitt vin
1 dl
Grönsaksbuljong
3 dl
2 dl
Bladspenat
60 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala och skär lök och rotfrukter i strimlor. Fräs dem i smör i en gryta.
  • Tillsätt tomatpuré, lagerblad, vin och buljong. Låt koka upp. Rör ner crème fraiche och koka 2-3 min.
  • Skär fisken i bitar och lägg ner dem i grytan. Sjud försiktigt någon min. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka spenaten grovt och vänd ner i grytan strax innan servering.
Klart!
https://www.arla.se/recept/skargardsgryta/