Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(287 st)

Servera gärna denna skånska landskapsrätt med knaperstekt fläsk och rårörda lingon. En sallad med morot eller vitkål gör måltiden komplett.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa till en jämn smet. Fräs smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen och grädda på medelvärme tills smeten har stelnat. Rör försiktigt i smeten några gånger. Stjälp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida ner i stekpannan igen och grädda ett par minuter på andra sidan tills den fått färg.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem