Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(287 st)

Servera gärna denna skånska landskapsrätt med knaperstekt fläsk och rårörda lingon. En sallad med morot eller vitkål gör måltiden komplett.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa till en jämn smet. Fräs smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen och grädda på medelvärme tills smeten har stelnat. Rör försiktigt i smeten några gånger. Stjälp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida ner i stekpannan igen och grädda ett par minuter på andra sidan tills den fått färg.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa: