Skånsk äggakaka

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Skånsk äggakaka

Servera gärna denna skånska landskapsrätt med knaperstekt fläsk och rårörda lingon. En sallad med morot eller vitkål gör måltiden komplett.

Ingredienser

4 dl
Vetemjöl
1 dl
Salt
½ tsk
Ägg
5
1 msk

Gör så här

  • Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa till en jämn smet.
  • Fräs smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen och grädda på medelvärme tills smeten har stelnat. Rör försiktigt i smeten några gånger.
  • Stjälp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida ner i stekpannan igen och grädda ett par minuter på andra sidan tills den fått färg.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

228 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,6 g
Protein: 22,7 % 12,7 g
Fett: 49,3 % 12,7 g
Kolhydrater: 28 % 15,7 g
https://www.arla.se/recept/skansk-aggakaka/