Skaldjursgryta

Skaldjursgryta

Betyg

(60 st)

En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma - smakrik och med imponerande doft!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 4 dl torrt vitt vin
  • ½ tsk salt
  • flingsalt
  • 200 g koljafiléer
  • 500 g räkor med skal
  • ½ krukor bladpersilja
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem. Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min tills de öppnar sig. Släng de som inte öppnar sig. Ta upp musslorna och spara spadet.

Ansa fänkål och skala rotfrukterna. Skär dem i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs fänkål, rotfrukter och lök i smör 2–3 min. Tillsätt cayennepeppar. Slå på musselspad, fond och vatten. Koka under lock ca 10 min. Tillsätt grädden och koka upp.

Skär fisken i bitar och lägg i grytan. Stäng av värmen och lägg på locket. Låt stå ca 5 min. Skala räkorna. Tillsätt musslor och räkor. Hacka persiljan och strö över den och flingsalt vid servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem