Skaldjursgryta
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma - smakrik och med imponerande doft!
Ingredienser
Blåmusslor
|
1 kg |
---|---|
Torrt vitt vin
|
4 dl |
Salt
|
½ tsk |
Flingsalt
|
Fänkål
|
250 g |
---|---|
Morot
|
200 g |
Potatis
|
200 g |
Rotselleri
|
100 g |
Schalottenlökar
|
3 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
1 msk | |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Skaldjursfond
|
2 msk |
Vatten
|
4 dl |
2 dl |
Koljafilé
|
200 g |
---|---|
Räkor med skal
|
500 g |
Bladpersilja
|
½ kruka |
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
698 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,6 g |
Protein: | 38,5 % | 66,4 g |
Fett: | 35,5 % | 28 g |
Kolhydrater: | 16,2 % | 27,8 g |

