Skaldjursgryta
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma - smakrik och med imponerande doft!
Ingredienser
|
Blåmusslor
|
1 kg |
|---|---|
|
Torrt vitt vin
|
4 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Flingsalt
|
|
Fänkål
|
250 g |
|---|---|
|
Morot
|
200 g |
|
Potatis
|
200 g |
|
Rotselleri
|
100 g |
|
Schalottenlökar
|
3 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
| 1 msk | |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Skaldjursfond
|
2 msk |
|
Vatten
|
4 dl |
| 2 dl |
|
Koljafilé
|
200 g |
|---|---|
|
Räkor med skal
|
500 g |
|
Bladpersilja
|
½ kruka |
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
698 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 38,5 % | 66,4 g |
| Fett: | 35,5 % | 28 g |
| Kolhydrater: | 16,2 % | 27,8 g |