Cajungryta
40 min
Huvudrätt
•
En mustig cajungryta med kräftor och pumpa, som i Louisiana. Blanda heta korvar och skaldjur i samma gryta och variera chilipeppar efter egen smak. Denna cajungryta passar perfekt att bjuda på under hösten när pumporna är som finast. Hittar du inte pumpa går den bra att byta ut mot sötpotatis.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
438 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 24 g |
Ingredienser
Skalad butternutpumpa
|
ca 500 g |
---|---|
Rödlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Blekselleri
|
3 stjälkar |
2 msk | |
Chilipeppar
|
1 tsk |
Konserverade körsbärstomater
|
1 burk |
Kycklingbuljong
|
4 dl |
Färsk chorizo
|
300 g |
Majskolv, färsk eller fryst
|
1 |
Vita bönor (ca. 400 g)
|
1 burk |
3 dl | |
Kräftor eller stora räkor
|
8 |
Bladpersilja
|
1 knippe |
Salt
|
|
Bröd, till servering
|