Bakad potatis med räkröra

Bakad potatis med räkröra

1 tim Huvudrätt
Bakad potatis i ugn med en god röra på räkor och rökt lax. Färdig crème fraiche med smak av dill, vinäger och svartpeppar gör det till en snabb variant av skagenröra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta potatisen och stick i den ett par gånger med gaffel eller provsticka. Baka potatisen i mitten av ugnen 50-60 min.
  • Skala räkorna. Skala och finhacka löken.
  • Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger. Rör ner räkor och lök.
  • Skär laxen i strimlor.
  • Skär ett kryss i potatisarna och tryck så att de öppnar sig. Lägg i fyllningen och toppa med laxstrimlor.
  • Servera med sallad.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Bakpotatisar
4
Räkröra:
Skalade räkor
250 g
Rödlök
1
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Svartpeppar
2 krm
Salt
2 krm
Vit balsamvinäger
1 tsk
Kallrökt lax
100 g
Blandad grönsallad
1 liter