Bakad potatis med räkröra

Bakad potatis med räkröra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(60 st)

Bakad potatis i ugn med en god röra på räkor och rökt lax. Färdig crème fraiche med smak av dill, vinäger och svartpeppar gör det till en snabb variant av skagenröra.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 bakpotatisar

Räkröra:

  • 250 g skalade räkor
  • 1 rödlök
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 liter blandad grönsallad

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och stick i den ett par gånger med gaffel eller provsticka. Baka potatisen i mitten av ugnen 50-60 min. Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger. Rör ner räkor och lök. Skär laxen i strimlor. Skär ett kryss i potatisarna och tryck så att de öppnar sig. Lägg i fyllningen och toppa med laxstrimlor. Servera med sallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa: