Bakad potatis med räkröra

Bakad potatis med räkröra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

Bakad potatis i ugn med en god röra på räkor och rökt lax. Färdig crème fraiche med smak av dill, vinäger och svartpeppar gör det till en snabb variant av skagenröra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bakpotatisar

Räkröra:

  • 250 g skalade räkor
  • 1 rödlök
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 liter blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och stick i den ett par gånger med gaffel eller provsticka. Baka potatisen i mitten av ugnen 50-60 min. Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger. Rör ner räkor och lök. Skär laxen i strimlor. Skär ett kryss i potatisarna och tryck så att de öppnar sig. Lägg i fyllningen och toppa med laxstrimlor. Servera med sallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem