
Kantarelltoast med löjrom och crème fraiche
Ljuvlig kombo av två klassiska toasts. Kantareller och löjrom i ett härligt möte mellan skog och hav.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 skivor formbröd
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- 200 g kantareller
- 2 salladslökar
- 2 msk hackad färsk gräslök
- salt och peppar
- 100 g löjrom
-
1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche
Gör så här
Gör så här
Stansa ut rundlar av brödskivorna ca 6 cm i diameter. Stek dem gyllenbruna i smör.Rensa svampen. Skiva salladslöken. Stek svampen i smör ca 5 min. Tillsätt salladslök och gräslök precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg svampen på brödet och spritsa eller klicka på löjrom och crème fraiche.
Tips:
Lägg crème fraiche och löjrom i plastpåsar. Klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut
över toasten.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 275 kcal
- Protein: 10 g
- Kolhydrater: 14 g
- Fett: 20 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2008