Sjömansgryta

1 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Sjömansgryta

Mustig och lättlagad sjömansgryta! En härlig allt-i-ett-gryta som påminner om klassikern sjömansbiff.

Ingredienser

Högrev
1 kg
Salt
1 tsk
Köttbuljong
5 dl
Mörk öl
5 dl
Torkad timjan
1 msk
Gula lökar
4
Morot
400 g
Potatis
1 kg
2 dl
Majsstärkelse
2 msk
Hackad bladpersilja
2 dl

Gör så här

  • Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Salta och bryn det i smör i en stekpanna.
  • Lägg över köttet i en gryta, tillsätt buljong, öl och timjan. Låt koka under lock ca 1 tim.
  • Skala lök, morötter och potatis. Skär dem i ½ cm tjocka skivor.
  • Lägg ner det i grytan, tillsätt grädden och koka ytterligare 15 min.
  • Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min.
  • Låt koka 2 min.
  • Strö över persilja och servera.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

600 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/sjomansgryta/