Sjömansbiff
45 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Husmansklassikern som fått sitt namn från livet till sjöss då det var praktiskt att laga allt i en gryta och i brist på färskvatten kokade man maten i öl. Här är en variant med stekt kött och en len senapskräm som tillbehör.
Ingredienser
|
Ryggbiff
|
4 skivor |
|---|---|
|
Potatis
|
750 g |
|
Gula lökar
|
3 |
| 2 msk | |
|
Ljus öl
|
3 dl |
|
Köttbuljong
|
5 dl |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Saltgurkor
|
4 |
|---|---|
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Senapskräm:
| 2 dl | |
|
Grovkornig dijonsenap
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
563 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,9 g |
| Protein: | 24,3 % | 33,6 g |
| Fett: | 43,6 % | 27,8 g |
| Kolhydrater: | 30,3 % | 41,9 g |