Biff i het sås

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Biff i het sås

Het gryta med lövbiff, kryddad med sambal oelek och god avrundning med grädde. En enkel och snabb gryta för att fixa vardagsmaten eller en enklare festmåltid.

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Purjolök
1
Broccoli
250 g
1 msk
4 dl
Sambal oelek
1 msk
Kinesisk soja
2 msk
Babyspenat
100 g

Till servering:

Ris
3½ dl

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla köttet. Ansa och skiva löken. Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Vispa ihop grädde, sambal oelek och soja i en gryta.
  • Stek köttet i omgångar i en stekpanna i smör- & rapsolja. Lägg ner i grytan.
  • Stek purjo och broccoli i stekpannan. Lägg ner i grytan. Koka ihop ca 5 min. Vänd ner spenat och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera biff i het sås med ris.
Klart!

Gula lökar kan användas istället för röda.

https://www.arla.se/recept/biff-i-het-sas/