Sjömansbiff
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  25 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Husmansklassikern som fått sitt namn från livet till sjöss då det var praktiskt att laga allt i en gryta och i brist på färskvatten kokade man maten i öl. Här är en variant med stekt kött och en len senapskräm som tillbehör.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Ryggbiff
                                            
                                     | 4 skivor | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Potatis
                                            
                                     | 750 g | 
| 
                                            
                                                Gula lökar
                                            
                                     | 3 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Ljus öl
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Köttbuljong
                                            
                                     | 5 dl | 
| 
                                            
                                                Lagerblad
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Saltgurkor
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Hackad färsk persilja
                                            
                                     | ½ dl | 
Senapskräm:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Grovkornig dijonsenap
                                            
                                     | 1 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
563 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,9 g | 
| Protein: | 24,3 % | 33,6 g | 
| Fett: | 43,6 % | 27,8 g | 
| Kolhydrater: | 30,3 % | 41,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    