Sjömansbiff

45 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Lunch Middag
Sjömansbiff

Husmansklassikern som fått sitt namn från livet till sjöss då det var praktiskt att laga allt i en gryta och i brist på färskvatten kokade man maten i öl. Här är en variant med stekt kött och en len senapskräm som tillbehör.

Ingredienser

Ryggbiff
4 skivor
Potatis
750 g
Gula lökar
3
2 msk
Ljus öl
3 dl
Köttbuljong
5 dl
Lagerblad
2
Saltgurkor
4
Hackad färsk persilja
½ dl

Senapskräm:

2 dl
Grovkornig dijonsenap
1 msk

Gör så här

  • Skala potatis och lök. och skär dem i tunna skivor.
  • Fräs löken i lite smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt potatis, öl, buljong och lagerblad.
  • Låt koka på svag värme under lock ca 30 min.
  • Blanda crème fraiche med senap.
  • Stek köttet i resten av smöret, salta och peppra.
  • Servera köttet med potatisen, senapskrämen och saltgurka.
  • Strö över hackad persilja.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

563 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,9 g
Protein: 24,3 % 33,6 g
Fett: 43,6 % 27,8 g
Kolhydrater: 30,3 % 41,9 g
https://www.arla.se/recept/sjomansbiff/