Sivs nationaldagstårta
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Brunch
•
En uppdaterad och väldigt stilig prinsesstårta! Björnbärsmoussen sätter sin tydliga prägel och skapar en harmonisk och frisk smakupplevelse med sylten.
Ingredienser
Tårtbotten:
| 50 g | |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Vaniljkräm:
|
Gelatinblad
|
5 |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Potatismjöl
|
2 msk |
| 3 dl | |
| 3 dl | |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
Bärmousse:
|
Gelatinblad
|
4 |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
5 msk |
|
Björnbär
|
150 g |
|
Jordgubbar
|
50 g |
|
Pressad citronsaft
|
2 msk |
| 2 dl |
Garnering:
|
Sylt, t ex drottningsylt
|
3 dl |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Marsipan
|
500 g |
|
Röda hushållsfärg
|
|
|
Gröna hushållsfärg
|
Gör så här
Tårtbotten:
Vaniljkräm:
Bärmousse:
Montering och garnering:
Markera receptet som tillagat
Bör göras dagen innan den serveras. Drottningsylten i bärmoussen kan ersättas med hemkokt sylt med björnbär, hallon och jordgubbar.
Näringsvärden, per bit
Energi:
762 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 6,8 % | 12,8 g |
| Fett: | 50,7 % | 43,7 g |
| Kolhydrater: | 42,5 % | 79,7 g |