Silviakaka med äpple
45 min
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Här kommer ett recept på den omtyckta Silviakakan fast med äpplen! Resultatet blir en fluffig kaka med karamelliserade äpplen i kakan. Vill du twista till den ännu mer kan du tillsätta lite kanel eller kardemumma i smeten. Ett gott alternativ till den klassiska Silviakakan.
Ingredienser
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
Kallt vatten
|
1½ dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 msk |
Äpplen
|
2 |
Glasyr:
250 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Äggulor
|
3 |
Kokosflingor
|
1 dl |
---|
Gör så här
Glasyr:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per bit
Energi:
204 kcal
Energidistribution % | Energifördelning: per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 3,8 | 1,9 g |
Fett: | 46,4 | 10,7 g |
Kolhydrater: | 49,8 | 25 g |

