Silviakaka med äpple
45 min
Fika
Frysbar
•
Här kommer ett recept på den omtyckta Silviakakan fast med äpplen! Resultatet blir en fluffig kaka med karamelliserade äpplen i kakan. Vill du twista till den ännu mer kan du tillsätta lite kanel eller kardemumma i smeten. Ett gott alternativ till den klassiska Silviakakan.
Ingredienser
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Kallt vatten
|
1½ dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Äpplen
|
2 |
Glasyr:
| 250 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Äggulor
|
3 |
|
Kokosflingor
|
1 dl |
|---|
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
204 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 3,8 % | 1,9 g |
| Fett: | 46,5 % | 10,7 g |
| Kolhydrater: | 49,7 % | 24,9 g |